Категории
Мода и красота

O bag мания

Вдъхновена от чантите O bag

Здравейте!

Отдавна искам да напиша пост за чантите O bag. Напоследък наблюдавам нещо като мания по тези чанти. Може би има защо – удобни са, практични и в красиви цветове. Могат да бъдат идеално допълнение както към елегантна, така и към ежедневна и спортна визия.Чантите O Bag се правят по италиански дизайн, а материалът, от който се изработват телата им, е описан като лек, водоустойчив и лесен за поддръжка силикон, наречен EVA (етилен винил ацетат). Имат два магазина в София: в The Mall и в Paradise center, но от официалния им сайт в България могат да се правят и онлайн поръчки.

ootd1

Съставните част на чантата O bag – тялото, дръжките, джобът и аксесоарите – могат да се сменят и съчетават помежду си. Това позволва голям брой вариации във визията, така че крайният резултат да удовлетвори възрастта, професията и стила на всяка дама. Аз например намирам дръжките във вид на въже като много подходящи за лятото. Предлагат се къси дръжки (като на снимките), дълги (бих заложила на такива), от естествена или изкуствена кожа, както и различни лимитирани варианти и разцветки. Разнообразието на съставните части е толкова голямо, че в зависимост от различните съчетания между тях, O Bag може да изглежда плажна, спортна, ежедневна, стилна или екстравагантна.

ootd1

Тъй като обожавам цветни аксесоари, това, което ме пленява при тези чанти, е огромният избор от цветове. В момента в българския сайт на бранда може да намерите 25 цвята, като става дума само за  класическите тела O-bag. Има също и O Bag Mini, O Chic, O City, O Fifty, O Pocket, O Basket, O Folder, които се различават по формата и големината на тялото!

img_1333

Предлагат се и различни аксесоари към чантите – пухкави кожи и плетени „пуловери“ за зимата, различни капаци, както и разнообразни десени на джобовете. Видях и много сладки пухкави помпони, които бяха част от лимитираната серия.

ootd2

Като недостатък мога да отбележа, че повърхността на чантите лесно се надрасква и става на черти. Точно затова харесах предколедната лимитирана серия, за която разбрах от българския им Instagram профил – чантите изглеждаха така, сякаш няма да се надраскат, защото фабрично са направени с по-релефна текстура. За съжаление, докато стигна до някой от магазините , се оказа, че лимитираните модели са изчерпани. (те не се предлагат в сайта)

ootd3

Тук е моментът да се похваля, че въпреки това Дядо Коледа ми донесе страхотна O bag, за което му благодаря от сърце! Скоро ще я снимам, за да ви я покажа в пълния и блясък! Днес исках да ви споделя тези снимки, защото са направени през ноември и послушно чакаха да ми дойде музата. От дължината на косата се вижда, че това е преди да реша да я отрежа и даря, за което може да прочетете тук. Чантата на снимките е O Bag в цвят Blue Navi , с къси дръжки от естествена кожа и бял джоб – едно универсално съчетние според мен.

A вие харесвате ли O-bag?

  1. Чанта – O bag
  2. Яке в цвят бордо – Stradivarius
  3. Риза на каре -no brand
  4. Дънки – Stradivarius
  5. Боти – Paolo botticelli
  6.  Шапка – Six

От Desislava Yordanova

Keep it simple but make it special!!! <3

Вашият коментар